الثلاثاء، 5 يونيو 2012

اتعلمى تعملى احلى صوانى كنافة وبكذا حشوة كمان






كل سنة وانتم طيبين رمضان على الابواب
 واحسن واجمل حلويات رمضان هى

الكنافة


ودايما الشكوى بتبقى انك مش بتعرفى تعملى كنافة
هقولك بقى على تكات صغيرة وعن تجربة شخصية ليا 
هتخلى كنافتك احلى واطعم كنافة

اول حاجة
لازم الكنافة نحطها فى الفريزر حوالى ساعة وزيادة
انا باشتريها واسيبها فى التلاجة براحتها خاااااااالص
يوم اتنين مفيش مشكلة

علشان لما تتجمد يبقى سهل جدا جدا تقطيعها

ونتقطعها كويس

وبعدين نجيب معلقة صغيرة قرفة


ونقلبها كويس جدا مع الكنافة

ودى بقى بتدى طعم تحفة للكنافة

واللى مش بتحب القرفة زى حالتى 

مش حتسى بطعمها

لا دى مع الكنافة بيبقى طعم تانى

وبعدين نحط عليها السمنة السايحة ونقلبها كويس جداجدا

لغاية ما نحس ان كل الكنافة اتشربت السمنة

الحشوات المختلفة

نيجى بقى للحشوة
اغلبنا بيحشى مكسرات اى كان نوعها
لكن الكنافة بالكسترد

بتبقى خرافة وطعم لذيذ


بس الكسترد لازم يبقى تخين علشان يمسك فى النص

ويكون بارد

وكمان الحشو بالمهلبية

كنافة بالمهلبية 
وطبعا تبقى تخينة

والشربات بتاع الحشو بالكسترد او المهلبية

يبقى سكر خفيف

وممكن لو هتحشى بالمكسرات اللى تحبيها تقلبى معاه عادى حوالى نص معلقة قرفة
هتديها ريحة وطعم خراااااافة

وممكن تعمليها طبقتين وتحشيها كريم شانتيه

بس هتحطى الحشو بعد ما تسقيها شربات

ودرجة حرارة الفرن بتبقى وسط

او تقريبا 180

علشان تستوى من النص

والشربات لو بارد يبقى الكنافة سخنة

او الكنافة باردة والشربات سخن

علشان ما تبقاش عجينة وطرى اوى

وبالهنا والشفا احلى صينيه كنافة
 

مدوناتي

يتم التشغيل بواسطة Blogger.

عن المدونة

جمالك سيدتى Copyleft © 2009 Blogger Template Designed by Bie Blogger Template
تعريب : Abed